Databaza Kosovare

Kërko
Go to content

Main menu:

"Mirë se vini në databazen kosovare me lojëra të ndryshme nëpër turne individuale dhe gara ekipore.Në këtë databazë kam menduar që të përmbledhi të gjitha lojërat nëpër vite dhe një bashëkpunim i juve në këtë drejtim do të ishte i mirëseardhur për shahun kosovar që nga viti 2015 u bë anëtare e institucioneve më të larta ndërkombëtare të shahut në ECU dhe FIDE.
Ju bëj thirrje të gjithë që posedojnë lojërat në formatin PGN të dërgojnë në 
e-mail:avniermeni@gmail.com që të publikohen në këtë databazë që mendojë për gjeneratat e reja do të ishte e mirëseardhur".
"Në këtë databazë keni mundësi që të shiqoni mbi 3000 lojëra të shahistëve kosovarë nëpër vite dhe turne të ndryshme si ato ndërkombëtare poashtu edhe vendore.Një mundësi e mirë që të gjitha lojërat të shiqohen në një vend.Janë lojëra që posedoja në databazen time dhe e di se shumë shahistë dhe lojëra mungojnë,mirpo pa ndihmen tuaj është e pamundur që gjdo shahistë të përfshihet në këtë databazë.Ata që mungojnë është vetëm pse nuk kamë lojëra të tyre.Shiquar për nga numri i shahistëve që janë në këtë databazë afër 80 shahistë është një numër i konsiderueshëm që janë aktivë dhe janë të rënditur në listen e Fides. Ndërkombëtarizimi i shahut kosovarë e ka mundësuar që shumë lojëra të gjenden me lehtësi nëpër webfaqet zyrtare të organizatorve, dhe e di se nuk është asnjë problemë që këto lojëra të shiqohen dhe të shkarkohen nëpër databazat personale të gjdo shahisti, mirpo mendojë se është një knaqësi dhe mundësi e mirë që sikur gjdo shtetë edhe ne të kemi një bazë të lojërave tona dhe ato të gjitha në një vend"

 
Back to content | Back to main menu