Vëllaznimi-F.Kosova 3.5:2.5 - @ERMENI

Avni ERMENI
Maître de la Fédération internationale des échecs
Aller au contenu

Menu principal :

Garat ekipore > Liga e parë e Kosovës 2018
Vëllaznimi-Fushë Kosova 3.5:2.5
@ermeni/Lojëra
Retourner au contenu | Retourner au menu
Me një ekip që në tabelen e parë prezentohesh me një kryemjeshtër me renome është shumë lehtë të luash,Vëllaznimi këtë vitë u përforcua me kryemjeshtrin Bullgar që dikur ishte shahistë i ekipes së « Expikut » kampion i Kosovës.Për këtë përforcim kishte shumë paknaqësi nga radhët e disa shahistëve kosovar dhe kjo paknaqësi aspak e llogjikshme me shtyri të mendoj dhe të dyshoj se jemi një popullë shumë interesant dhe që nuk mendojm pakë me largë.Vëllaznimi dhe kryesia e saj këtë vitë u kujdesen që ekipa mos të luaj për mbijetes sikur vitin e kaluar dhe e gjitha ishte kjo,dhe problemet e disave që kishin me shahistin bullgar janë probleme që ata i kan krijuar dhe sikur të ishte shahisti bullgar fajtor as që do të kishte pranuar të luaj për një ekip kosovar sepse oferta e gjakovarve nuk ishte ndonjë ofertë atraktive që të gjitha të harrohen dhe të pranoj të luaj për ekipin gjakovar !
Si do që të jetë edhe deklaratat jo korrekte mbeten si një histori që më shumë kanalizon personalitete në drejtime të ndryshme, liga luhet dhe mbaron mirpo ku mbetemi si shoqëri ku shumë etapa në katroret bardhë e zi kemi kaluar në kohërat shumë më të vështira.
Takimi me shahistët e Fushë Kosoves ishte një takim që vetem nuk dihej se sa do të jetë fitorja sepse mbasi kemi mësuar kundërshtarin e xhiros së dytë,asnjëher nuk kemi dyshur në radhët tona se do të kemi një rezultat tjetër.
www.avniermeni.swiss
Retourner au contenu | Retourner au menu