KAMPIONATI INDIVIDUAL EVROPIAN 2016

Aller au contenu

Menu principal :

Lajmi i fundit
Kampionati individual Evropian 2016  Gjakovë (KOS) 11-24 mai 2016
European Individual Chess Championship 2016 Gjakova, Kosovo
11-24-May-16


I'm more than convinced to give European individual chess championship 2016 to chess federation of Kosova! I'm sure state of Kosova will make everything possible to have very successful top event!
As I understood our new member, Kosova chess federation need announcement as soon as possible to start to work for championship. Because of this I suggest:
1. To announce EICC 2016 in Kosovo
2. To prepare contract which I'll sign with Chief organizer and President of Kosova Chess Federation
I wish you all the best and successful championship!
Best regards,

Para vendimit për organizim në GjakovëGJAKOVA afër organizimit të kampionatit individual Europian 2016
Kjo është bërë e ditur përmes një letre që ka dërguar njëri nga zyrtarët e Federatës Ndërkombetare të Shahut, Zurab Azmaiparashvili.
“Jam i sigurt që Kosova do të bëjë gjithçka të mundur që të ketë një organizim të suksesshëm” ka thënë Azmaiparashvili.
Ai ka thënë në letrën dërguar sekretarit të Federatës së Shahut të Kosovës, Burhan Misinit ku ndër tjera thuhet që kjo federatë duhet menjëherë të fillojë që të punojë për këtë kampionat,
Në ditët në vazhdim pritet përgatitja e kontrates dhe nënshkrimi i saj mes Federates së shahut të Kosoves dhe ECU për këtë kampionat me rëndësi për Kosoven


Gjakova mund të jetë mikpritëse e shahistëve më të mirë të Evropës
03.04.2015 
Kosova pritet që gjatë vitit 2016 të jetë organizatore e kampionatit të hapur evropian në konkurrencën individuale të meshkujve apo të femrave në shah. Një gjë të tillë e ka bërë të ditur sot në Gjakovë, kryetari i Federatës së Kosovës në Shah, Nysret Avdiu, i cili ka thënë se komuna më e përshtatshme për organizimin e një eventi të tillë sportiv është Gjakova, për të cilën gjë, ai ka biseduar me kryetaren e komunës, Mimoza Kusari-Lila. Kryetari i Federatës së Kosovës në Shah, Avdiu për Radio Kosovën ka thënë se një mundësi të tillë, Kosovës ia ka ofruar Federata përkatësisht Unioni Evropian i Shahut.-“Prej Unionit Evropian të Shahut kemi në dispozicion me zgjedhë mundësinë e organizimit të kampionatit individual të meshkujve apo të femrave, njërën nga këto dy opsione i kemi si mundësi dhe jemi në fazën e përzgjedhjes së komunës për një organizim të tillë. Ne jemi përcaktuar për Gjakovën dhe për këtë kemi biseduar edhe me kryetaren e kësaj komune Mimoza Kusari-Lila. Nëse organizojmë kampionatin e meshkujve, atëherë Kosova gjatë vitit të ardhshëm do të bëhet nikoqire e mbi 300 shahistëve më të mirë të Evropës- ka thënë me këte rast kryetari i Federatës së Kosovës në Shah, Nysret Avdiu.
Prezentimi i Gjakoves në ECU
KËTO JANË DY VENDIME KAPITALE PER SHAHUN KOSOVAR NGA ECU (FEDERATA E UNIONIT EUROPIAN) NË LETREN 4/2015
1.The European Individual Chess Championship 2016 will take place in Gjakova, Kosovo from 11 to 24 May 2016 with a total of Prize fund of 150.000 Euros.
2.According to the ECU Statutes, the unanimous ECU General Assembly 2014 decision in Tromso, Norway that “ECU is following International Olympic Committee’s decisions for sports jurisdiction” and the FIDE PB Decision to accept Kosovo Chess Federation membership, the ECU Board admits Kosovo Chess Federation to Provisional Membership (which shall carry the equivalent rights and obligations to membership apart from the right to vote at the Assembly) until the next General Assembly.
 
Retourner au contenu | Retourner au menu